Hvad er “rå” honning

Har du “rå” honning?

 

På markeder få jeg nogle gang spørgsmålet om min honning er “rå”. Jeg mener min honning er rå, idet den ikke er blevet opvarmet eller filtreret, men hvad er egentlig definitionen på rå honning?

 

Umiddelbart er der ikke en definition i honningbekendtgørelsen, men læser man lidt på nettet, især på amerikanske blogs om ernæring kan man udlede hvad der skal til for at ens honning er “rå”.

 

Rå honning har ikke noget med honningens konsistens at gøre, men et spørgsmål om hvordan honningen er blevet behandlet under og efter den er blevet udvundet fra vokstavlerne.

Rå honning er honning der ikke er opvarmet til over bistade temperatur dvs. 35°C eller er blevet filtreret. Filtrering vil i modsætning til sining, fjerne selv de mindste partikler i honningen, så som pollen. Filtrering foregår industrielle og ikke hos den lille biavler, filtrering kan foregår under tryk og under opvarmning op til 70-80°C og bruges oftest i forbindelse med flydende honning der skal holde sig flydende over en længere periode.

 

Når jeg slynger eller presser honning sker det uden opvarmning af honningen, efter slyngning sier jeg honningen med en si med en fin maske størrelse, der fjerner de største fremmedlegemer som voks og evt. den uheldige bi der er fulgt med honningen hjem fra bigården, honningen bliver stillet lunt i en spand til dagen efter så de sidste rester af voks stiger til overfladen, hvorefter det øverste lag fjernes ved hjælp af bagepapir der lægges oven på honningen der suger det øverste lag honning med urenhederne til sig så den nemt fjernes ved at løfte bagepapiret af.

Herefter røres honningen og tappes derefter direkte på glas. På den måde bevares alle naturlige enzymer, mineraler og vitaminer i honningen.

Læs evt. mere på dette link.
http://empoweredsustenance.com/raw-honey-definition/

Rå Honning direkte fra slyngen

Bagepapir fjerner de sidste urenheder i honningen

Der er lukket for kommentarer.