Bee Well blog

Læs mere om biavl og de mange nuancer her:

  • Bibestøvning: Nøglen til Øget Udbytte i Landbruget

    Bibestøvning som en del af en strategi for at fremme udbyttet i landbruget bør være lige så almindelig praksis som strategien for skadedyrs- og ukrudtsbekæmpelse eller planlægningen af, hvor og hvor meget gødning der skal spredes på marken. En velplanlagt bestøvningsstrategi kan medføre betydelig merværdi og merindtægt for landbrugets mange blomstrende afgrøder som raps, hestebønner, kløver og lupin. Til dette er honningbier en effektiv specialist. Honningbien går efter de mest ressourcerige områder for at maksimere indsamlingen af pollen og nektar. Læs mere...
    Read more
  • Udlejning af bier til bestøvning.

    Skal du have bestøvet dine afgrøder tilbyder BeeWell en professionel løsning. Hos BeeWell forvalter vi bifamilierne aktive, det vil sige at tavler med overskuds pollen fjernes fra bistadet, bifamilierne har en ung og yderig dronning. Som professionelle biavler har vi adgang til et stort antal bifamilier, og kan med vores erfaring placere det nødvendige antal bifamilier, til den rigtige tid og på de rigtige steder for en optimal bestøvning. Har du brug for bestøvning, skriv eller ring for tilbud. https://www.beewell.dk/kontakt
    Read more
  • Alfred Jørgensen Bikongen af Thy

    Et af mine barndomsminder er det årlige besøg hos Alfred sammen med min far. Duften af lynghonning, smagen af mjød, og ja, jeg fik også lov til at smage. Den ravgyldne honning vi fik vi med hjem i en medbragt guldfarvet blikdåse, som altid var med og blev genbrugt år efter år.  Den vidunderlige honning, duften og smagen kan jeg stadig frembringe i min hukommelse, som var det i går jeg var på besøg hos Alfred. I 30’erne byggede Alfred Læs mere...
    Read more
  • Propolis – Biernes medicin mod sygdomme

    Navnet propolis betyder frit oversat ”forsvaret foran byen”. Propolis er biernes måde, at holde sygdomme forsaget af virus, bakterier og svamp ude af deres bikube. Det er helt afgørende for biernes overlevelse, at de kan beskytte sig mod sygdomme som kan opstå på den knebene plads, der er i et bistade med op til 50.000 individer, en temperatur på 37 grader og en høj luftfugtighed. For at imødegå denne trussel, beklæder bierne det indvendige af bistadet med et tyndt lag Læs mere...
    Read more
  • Honning fra Naturpark Thy

    Mosebøllehonning Mosebøllehonning har en meget kraftig og fyldiger smag af mynte, menthol og lavendel. Over tiden aftager smagen men bliver mere rund og afbalanceret. Mosebølle blive ofte forvekslet med almindelig blåbær, men Mosebølle kan kendes på at bærets frugtkødet er hvid. Mosebølle vokser mellem klitterne hvor den trives på en fugtig og sur jord. Min Mosebøllehonning har i 2018 vundet en bronze medalje ved International Food Contest i Herning. Pris 45.- kr. per 250 gram glas Lynghonning Den økologiske Lynghonning Læs mere...
    Read more
  • Honning

    Forårshonning Den første honning jeg slynger omkring 1. juni. Bierne har samlet nektar i de tidlige blomstrende frugttræer som kirsebær, mirabeller, æbletræer og ikke mindst på de frodige blomstrende rapsmarker. Honningen er mild i smagen og cremet i konsistensen. Forårshonning er ofte den honning børn bedst kan lide.   Pris 45.- per glas Forårshonning Sommerhonning Honningen slynges i midten af juli. Bierne har samlet nektar i hvidtjørn, hindbær og hvidkløver. Honningen er stadig lys i farven og mild og cremet, Læs mere...
    Read more
  • Frost i honning

    Er der noget galt med honningen? Nej det er en helt naturlig udviklingen i honningen, de aftegninger man kan se i honningen kaldes ”frost”, da aftegningerne kan ligne iskrystaller. Fænomenet opstår når man har en honning med lavt vandindhold, honning må maksimalt have en vandprocent på 20, hvis vandindholdet er nede på en 16-17% og honningen får lov til at stå vil frugtsukkerne i honningen omdanne sig og derved trække honningen sig sammen, samtidig fordi honningen skrumper vil honningen slippe Læs mere...
    Read more
  • Hvorfor er der en advarsel på honningetiketten om at børn under 1 år frarådes at spise honning?

    Selv om honning er antibakteriel kan bakterien Clostridium botulinums sporer overleve i honning. Clostridium botulinums kan udvikle giftstoffet toksin hvilket kaldes botulisme eller pølseforgiftning i daglig tale. Voksne bliver ikke syge af at indtage sporene, da de ikke vil spirer og vokse frem i mave og tarm systemet, men under normalt omstændigheder blot blive udskilt igennem kroppens fordøjelsessystem. Babyer derimod har ikke et fuldt udviklet mave tarm flora og dermed ikke samme mængde syre i maven, derfor kan sporene i Læs mere...
    Read more
  • Hvorfor smager nogen honning ekstra sødt.

    Honning består hovedsagelig af glukose (druesukker) og fruktose (frugtsukker).  Disse to sukkerarter har forskellig sødme, som det fremgår af skemaet, og alt efter blandingsforholdene, vil honningen smage mere eller mindre sødt. Frugtose har endvidere den egenskab, at den umiddelbart efter slyngning, mens den endnu er flydende, er ekstra sød. Så hvis du ønsker en mindre sød honning, er rapshonning en mulighed, modsat hvis du ønsker en sødere honning, er en nyslynget lynghonning sagen. Relativ sødme Sukkerarter i Honning Lynghonning Kløverhonning
    Read more
  • Forfalsket Honning

    Netflix har lavet en serien "Rotten" om problemer med fødevarer, den første omhandler forfalskning af honning. I udsendelsen vises hvordan honning bliver testet ved hjælp af NMR spectral analyse, den samme analyse der i 2016 afslørede at forfalsket honning også er at finde på hylderne i Danske supermarkeder. Læs om NMR analyse her https://ing.dk/artikel/nmr-spektroskopi-afslorer-fupfodevarer-182483 Hvis du som forbruger vil være sikker på at den honning du spiser også er honning og den er fri for pesticider, antibiotika eller er forfalsket Læs mere...
    Read more